Der leger en tone – børnesange

Norske børnesange – nu på dansk

I november 2022 udkom 11 af Tore Tomassens børnesange på dansk takket være oversættelse og indspilning af flere gode kræfter som præsenteres herunder.

Find bl.a. sangene på streaming-tjenesterne herunder:

Spotify

Apple Music

Deezer

Køb noderne

Stream sangene, lyt og syng med! Køb noderne og lad tonerne lege videre. 

Du kan købe noderne til sangene ved at henvende dig til os på kontakt@korsvej.dk. Noderne koster 110,- og sendes i en pdf-fil.

Du kan desuden finde teksterne her.

Baggrund
Sangene er udvalgt og oversat af Andreas Heidborn, som har været præst i Apostelkirken på Vesterbro. Andreas savnede sange til brug i kirkens børnearbejde og aftalte med Tore Thomassen, norsk trubadur, at han kunne oversætte elleve af Tores sange til dansk. 

En gruppe musikere, som også kom i Apostelkirken, lærte børnesangene og syntes, at sangene formidlede kristen tro og liv på en umiddelbar, overraskende og livsnær måde. Melodierne er både gode at lytte til, og sjove at lave musik ud af, så da Andreas spurgte, om de ville indspille sangene, var svaret JA.

Præsentation af musikerne
Astrid Brokhøj Rasmussen – vokal
Peter Brokhøj Rasmussen – trommer og div.
Janus Rønn Lind Kobbersmed – Tangenter
Marie Rønn Lind Kobbersmed – Violin og div.
Jesper Smalbro – Kontrabas

Musikerne har forskellige musikalske uddannelser (konservatoriet, universitetet, sonic college og seminariet). I løbet af de sidste år har de arbejdet på musikken, og lavet deres egen versioner af Tores fantastiske sange. Peter B. Rasmussen, som bl.a. spiller trommer på udgivelsen, har også været producer og stået for al indspilning og efterproduktion.

Lidt om Tore
Sangene er skrevet af Tore Thomassen, som flere kender gennem Korsvejsbevægelsen og festivalerne i Seljord i Norge. Tore rejser Norge rundt for at synge og spille både for børn, voksne og midt imellem. Her er en præsentation af Tores stil og genre.

Visionen
Sammen med Andreas og musikerne håber korsvejsbevægelsen i Danmark, at mange børn, familier og korledere vil få glæde af at bruge sangene derhjemme, i kor, i børneklubber mm.