KorsvejForum 2022

Et KorsvejForum skaber vi sammen – det bliver til som et stort sammenskudsgilde, hvor alle bidrager med noget til bordet.

Temaet for sommerens Forum ‘Fra Ord til Jord‘ formede sig som opfølgning på sidste års tema, ‘Kom ned’, og er groet videre:

Hvordan holder vi fast i Skaberens nærvær og intention i det liv, vi lever?
Hvordan skærper vi blikket for, hvordan vi kan udvikle sunde praksisser?
Hvordan se på sig selv, andre og verden med Jesu blik?

Vi vil fordybe os i:

ORDET er Kristus, Guds inkarnation, og er i alle mennesker og i hele skaberværket. Kristus er skabelsens grammatik. Undervisningen tager afsæt i Johannesprologen fra Joh. kap. 1, “I begyndelsen var Ordet…”

FRA ORD TIL JORD – Vi bliver, hvad vi elsker. Men det er ikke sikkert, vi tydeligt ser, hvad der former vores kærlighed. Vi formes nemlig af vores ritualer og vaner. Ud fra Jesus’ spørgsmål til Peter – “Elsker du mig?” – vil vi undersøge, hvad der former vores praksisser og kærlighed.

JORD – Vi er skabt af jord, og Jorden forvalter vi som en del af et fællesskab. Med Salme 148 som bagtæppe bevæger vi os dybere i jordens spiritualitet.

Regitze og Simon Fuhrmann vil tale på formiddagssamlingerne og folde temaet ud.

Start med en miniretræte
Forum begynder med et retrætedøgn til refleksion og fordybelse, som Ulla Käll leder os i. Der bliver mulighed for en pilgrimsvandring som overgang til Forumdagene.

Rammefortællingen for ugen er Luk. 13, 18-19:  Jesus sagde: “Hvad ligner Guds rige? Hvad skal jeg sammenligne det med? Det ligner et sennepsfrø, som en mand tog og såede i sin have, og det voksede op og blev et helt træ, og himlens fugle byggede rede i dets grene.”

Program for børn og unge om formiddagen
Om formiddagen mens de voksne undervises, er der et aktivt udeprogram i naturen for alle børn, der kan undvære sine forældre. Det er Klaus Abildgaard og Mirjam Norup, der står for, at børnene får fingrene i jorden.

Fællesskabsgrupper
Gruppen mødes bl.a for at kompostere undervisningen og få ordene inkarneret i eget liv. Derudover har de et arbejdsfællesskab.

Seminarer, workshop og alt det andet
Der er seminarer, hvor mennesker deler deres livspraksisser i lyset af temaet. Derudover er der alt det, som kendetegner Forum: Keltisk morgenbøn, Taizé aftenbøn, Åndelig vejledning, Baluba, dugnad, leg og god tid til stilhed og fællesskab.

Hvornår: Forum foregår fra søndag d. 24. juli til fredag d. 29. juli 2022. Vi starter som nævnt med en stilleretræte, som løber fra søndag d.  24. juli om eftermiddagen til tirsdag middag, hvor det øvrige program begynder. Find mere information om programmet her.

Hvor: Ådalen Retræte, Gamle Viborgvej 400, Ålum, 8920 Randers SV.
Du kan bo i telt, medbringe campingvogn, bo på dobbeltværelse samt enkeltværelse.

Tilmelding: Du tilmelder dig her.

Yderligere oplysninger lægges løbende ud og hold i øvrigt øje med facebook samt nyhedsbrevet, som du tilmelder dig nederst på denne side.

Har du spørgsmål er du velkommen til at skrive til kontakt@korsvej.dk