Korsvej Festival 2021 på Ådalen Retræte

Her kan du få generel information om festivalen – brug menupunktet ‘Korsvei Festival 2021’ til at navigere rundt. 


Tema for sommerens festival er ’Kom ned!’ Det er de befriende ord, som Jesus siger til Zakæus: ’Kom ned, i dag vil jeg være gæst i dit hus’. Disse ord skal vise vej for os selv og for Korsvejbevægelsen. Hvad sker der, når vi kommer ned – på jorden og til hinanden?

Gud arbejder utrætteligt med at læge sin oprevne verden. Som en del af Jesu følge føres vi ind i et verdens-vidt fællesskab af nåde, opbrud og forvandling. Her kan vi tro, be’ og handle i tillid til, at det, først og sidst er Gud, som gør forskellen. Samtidig vælger Gud at gøre sin gerning ved at sætte os i bevægelse, som kærlighedens hænder og fødder i verden. Vi, som så let sidder fast i vort eget, bydes op til dans, til at kaste os ud i legen, kampen og tjenesten. Gud kalder os til en frihed fra mismod og fiksering på effektivitet og resultater til forventning om den retfærdighed Gud vil skabe. Her åbner Guds rige sig i fællesskabet af frie følgere.

I år samles vi til festival på en anderledes måde pga. corona. I Seljord i Norge vil der være fokus på teenagere og deres familier. Derudover er der lokale samlinger (som nordmændene kalder grend) med glade fællesskaber, tænksomme samtaler og udfordringer forskellige steder i Skandinavien. Du kan se mere på den norske hjemmeside, http://www.korsvei.no/.

I Danmark
Korsvej.dk planlægger en samling/grend på Ådalen Retræte udenfor Randers med plads til 100 personer i telte, værelser og campingvogne.

Korsvei Festival samling på Ådalen Retræte tirsdag d. 20. juli til søndag d. 25. juli 2021.
Det er Festivalens rytme, som vi kender fra Norge, der vil kendetegne samlingen i uge 29 på Ådalen. I løbet af tirsdagen bygger vi overdækkede spisepladser på gårdspladsen, samt andet praktisk arbejde/dugnad, hvor du kan tilmelde dig. Festivalen begynder tirsdag aften med velkomstprogram.

Hver morgen er der morgenbøn på ’højen’. Om formiddagen er der ’Alle omkring alteret’ for både børn og voksne. Derefter er der program for børnene, mens de voksne lytter til undervisning af Rowan Williams, tidligere ærkebiskop for den anglikanske kirke. Undervisningen bliver live-streamet og vist på storskærm, der er også mulighed for oversættelse. Rowan Williams evne som formidler er værdsat i mange kirkelige sammenhænge.

Om eftermiddagen er der masser af fællesskab. Et seminar streames og der vil være forskellige workshop, hvor der er mulighed for at byde ind med bidrag. Hver aften er der Taizéaftenbøn. Vi synger sammen – hver for sig, med Ulla Käll som leder, der streames fra Seljord.

Onsdag eftermiddag/aften er der ’Baluba’ med indfald og udfald for at samle penge ind. Torsdag aften får vi besøg af ’Fars Grise & Co’ til live-koncert. De spiller nordisk og engelsk folkemusik og  instruerer til dans. Fredag aften vil der være en Zakæus-messe. Lørdag bliver der en længere og kortere pilgrimsvandring i området, som afsluttes med et agapemåltid om aftenen. Søndag afsluttes med en gudstjeneste som streames fra Norge. Derefter pakker vi sammen i fællesskab.

TILMELD DIG HER!

 

Velkommen til fem sommerdage i enklere rammer med fællesskab og fordybelse, dugnad og deling, fest og protest!