Vi samler ind til Faros!

På Korsvejforum 2016 vil vi samle ind til Faros.

Faros er en dansk-græsk organisation, som i samarbejde med International Aid Services (IAS) Danmark og en lokal evangelisk kirke hjælper uledsagede mindreårige flygtninge i Athen, Grækenland.

Det anslås, at der er omkring 3.000 uledsagede mindreårige flygtninge i Grækenland.  De fleste af disse er fra Afghanistan, Iran og Syrien. De er blandt de mest sårbare i det græske samfund og er udsat for en række fysiske og psykiske belastninger. I Grækenland er der ikke et etableret system til at hjælpe dem.

Faros har et drop-in center i Athen, hvor uledsagede mindreårige flygtningne kommer ind fra gaden. Her kan de føle sig trygge, udvikle venskaber og få hjælp i deres situation.

Faros har en række tilbud til uledsagede mindreårige flygtninge, herunder socialrådgivning, hjælp til husning, maduddeling,  fodboldskole, undervisning i engelsk og modersmål samt andre kortere workshops.

Faros betyder fyrtårn på græsk, og det er et symbol på, at Faros ønsker at være et trygt sted for børnene, hvor de kan finde håb for fremtiden.
Patricia og Dan Kirk Biswas, som er tilknyttet projektet, er en del af Korsvejbevægelsen. De er udsendt af bl.a. Apostelkirken i København.
Læs mere (på engelsk) om Faros på deres hjemmeside og facebookside
Læs også: