Seminarer og workshops

Tirsdag

Miljøspørgsmål og Grøn kirke / v. Peter Fischer-Møller

Personalisme – vejen til et bedre samfund? / v. Bruno Langdahl

 

Onsdag

Gør ingenting – workshop om hvile / v. Inger Dahl

Bibliolog – en dramaworkshop / v. Christian Winther

Stilstand og bevægelse – en snak om familielivets udfordringer / v. Helene og Frederik Svinth

 

Torsdag

At bo med intention / v. Hans Erik Friberg

Handlingsløb for børn og voksne / v. Christian Winther m.fl.

 

 

Tirsdag

 Miljøspørgsmål og Grøn Kirke

– ved Peter Fischer Møller

Hvad er tanken og historien bag Grøn Kirke? Hvordan bliver man Grøn Kirke eller Grøn Kirkelig Organisation? Man vil på workshoppen også kunne arbejde med og undersøge, om Korsvej Danmark skal være en Grøn Kirkelig Organisation.

Peter Fischer-Møller er biskop i Roskilde Stift og er engageret i Grøn Kirke.

 

Personalisme – vejen til et bedre samfund?

– ved Bruno Langdal

“Farvel til nutidens individuelle strømning, hvor enhver er sin egen lykkes smed. Farvel til en overdreven og ødelæggende materialisme og forbrugerisme. Farvel til en stats- og offentlighedstænkning, hvor passive borgere mest af alt er optaget af, hvad de kan få, frem for hvad de kan bidrage med. Der findes et alternativ. Det er personalismen.” (Kristeligt Dagblad, 10. januar 2013).

Er din appetit og nysgerrighed vagt? Så velkommen til et seminar, hvor vi gennem oplæg og samtaler dykker ned i, hvad personalisme er for en størrelse, og hvilke ideer og forandringer tankesættet bringer med sig. Det bliver inspirerende, og du går derfra med nye perspektiver!

 

Onsdag

Gør ingenting – workshop om hvile

– ved Inger Dahl 

Hvad kan jeg gøre for at undgå tidscentrifugen, der hvirvler mig ud i periferien i livet? Den gode nyhed er, at du ikke skal gøre noget. Søg ind i hvilen ved at være fuldt ud tilstede i nuet – det centrum, hvor Guds nærvær er tilgængeligt. Det er enkelt, men krævende for meget i os protesterer mod at være – og ikke gøre.
Deltag i en workshop, hvor du får enkle redskaber til at gå ind i stilheden.

 

Bibliolog

– ved Christian Winther 

Vi springer ind i dramaet, hvor Jesus er og virker, ved at improvisere rollerne omkring Jesus, gennem ord og handlinger oplever vi sammen situationen, som den er beskrevet i evangelierne krydret med vores egne forestillinger, fantasi og reaktioner. Det er både sjovt, lærerigt og alvorligt.

Deltagelse kræver ingen forudsætninger, da du vil blive guidet gennem forløbet, der er opbygget af teknikker fra Bibliolog, Improvisationsteater og inspiration fra andre sider. Vi vil sammen skabe en tryg atmosfære.

OBS: max 10 deltagere

 

Stilstand og bevægelse – en snak om familielivets udfordringer 

– ved Helene og Frederik Svinth

Det handler om at acceptere den stilstand der skal være der og kæmpe imod når den lammer os. Helene og Frederik vil med fortællinger fra deres liv og igennem en workshop være med til at udfordre og skabe sprog for det at tænke alternativt om livet som familie, for at se, om der er plads til at både værne om familien, imens man rykker på verdenen omkring sig.

 

Torsdag

At bo med intention

– ved Hans Erik Friberg 

Bibelen beretter om, hvordan Gud ønsker at bo hos os – “Se nu er Guds bolig hos menneskene og han skal bo hos dem …”
Hvordan bor man med Gud og hvor meget “rum” kan vi finde ud af at give ham?
Er der nogle Guds riges samværs og samlivsformer, vi kan eksperimentere med i hverdagslivet? Hvad er det for modstridende kræfter omkring individualitet/egoisme og fællesskab/nærhed vi bøvler med?
Velkommen til et seminar, hvor vi sammen skal prøve at vende og dreje mulighederne for at leve og bo med intention.

Hans Erik driver sammen med sin kone, Inge, det moderne kloster, Klostergården, i Høje-Taastrup. Ud fra sin erfaring med at skabe rammer for ørkenstilhed i byen, vil han holde seminar om at bo med intention.  

 

Handlingsløb for børn og voksne

– ved Christian Winther m. fl.   

Det er et post/handlingsløb, hvor vi bliver konfronteret med, hvordan mennesker fra andre lande stilles i vanskelige situationer og må leve under anderledes vilkår end dem, vi kender fra vores dagligdag.

Vi skal gå ca 2 km i alt på hedeterrænet.  Alle fra syv år og op efter kan deltage. Børn mellem 7 og 13 år skal gerne deltage sammen med en voksen, da nogle emner måske kræver uddybende forklaringer.

Af hensyn til planlægning er det nødvendigt at tilmelde sig løbet. Det kan gøres ved at skrive sig på listen på opslagstavlen senest onsdag aften.