Undervisere

Patrik Hagman aflyser sit besøg på Korsvejforum

I følge programmet skulle Patrik Hagman fra Finland være sammen med os på Korsvejforum og bl.a. undervise tirsdag og onsdag formiddag.Nogle gang tager livet desværre nogle andre veje, end man havde håbet på og planlagt. Patriks hustru, Carina, blev for få uger siden pludseligt ramt af en hjerneblødning. Efter blot en uges tid på intensiv afdeling gik hun bort.

 

Det er vanskeligt at forstå og endnu tungere at bære for Patrik og for de øvrige pårørende. Bed med os for Patrik og for deres familie og venner.

Vi er dog glade og taknemmelige for at Jeppe Bach Nikolajsen springer til som underviser i stedet for Patrik.

Jeppe Bach Nikolajsen er teolog og ansat ved Menighedsfakultetet i Aarhus og Menighedsfakultetet i Oslo (mere info her).

Han har udgivet en lang række artikler og flere bøger kirkens rolle i det moderne samfund.

På Korsvejsforum 2016 vil han tirsdag og onsdag formiddag undervise om det kristne liv ‘i Kristus’ og ‘i traditionen’.

Christel Voldby Winther er gift med Anders, mor til 3 dejlige børn og bosat på Nørrebro i København.

I sit professionelle liv er Christel specialkonsulent inden for ledelse, uddannelse og læringsprocesser, med fokus på arbejdet med frivillige og social forandring i udviklingsmæssige sammenhænge.

Christels første møde med Korsvej var i Norge 2013, hvor hun med overraskelse og begejstring oplevede, at der var særligt plads til kombinationen af tro og politisk engagement.

På Korsvejsforum 2016 vil Christel sætte fokus på, hvordan vi kan ”gøre noget” i en verden og hverdag, hvor krise, uretfærdighed og ulighed hersker. Hvordan inspirerer Jesu liv os til at se og forstå de mennesker og udfordringer vi møder? Hvad kan vi gøre for at tage ansvar for den verden, de mennesker og de ressourcer, som Gud har givet os?

Torsdag og fredag omhandler vores relationer, forstået som en arena, hvor vi aktivt kan handle for at fremme retfærdighed. Torsdagen vil fokusere på, hvordan vi får mod til at sætte os ud over vores nærmeste og mest oplagte relationer, for at ”gøre noget” i et større perspektiv. Fredagen omhandler lavpraktiske hverdagsudfordringer der følger af, at kalde på og stå ved retfærdighed i denne verden. Fredagens oplæg vil være en kortere session der særligt inddrager børnene, for at lære af deres måde at håndtere hverdagens uretfærdighed.

Patrik kommer ikke på Korsvejforum alligevel. Se øverst på siden.

Patrik Hagman er teolog og forfatter fra Finland.

Han har skrevet flere bøger om kristen tro, samfund og politik, blandt andat “Om kristet motstånd” och “Om sann gemenskap” (udgivet på svensk i hhv. 2011 og 2014 på Artos Forlag).

Patrik forsker i kristen asketisme og kirkens rolle i det moderne samfund, og hans undervisning drejer sig mestendels om spørgsmål angående forbrug, identitet og om hvordan vi skal leve et kristent liv som spiller en rolle i dagens verden.

Patrik har tidligere medvirket ved Korsvejsammenhænge i Sverige og Norge.

På Korsvejforum 2016 vil han tirsdag og onsdag formiddag undervise om, hvordan vi kan finde måder at være tro mod den kristne tradition og samtidigt udfordre vores samtid.

Undervisningen vil foregå på svensk.