Aktiv Respons på Forum 2020-temaet afvikles som seminarer/workshops:

Aktiv Respons kl 15- ca.17 tirsdag , onsdag og torsdag
Korsvej Forum udleves under forskellige overskrifter, og fællesskab er altid et gennemgående tema. Tre eftermiddage kan du sammen med andre, bygge, danse, skabe eller på anden måde bidrage til fællesskabet. Der kræves ingen særlig forkundskab for at deltage i aktiv respons. Tilmelding foregår på Forum, så de ansvarlige får et overblik over deltagere.

Med kroppen ind mod Korsvejs vejvisere
Workshops med Margrete Kvalbein, danser og daglig leder i Korsvei Norge
I bibelfortællingerne møder vi mennesker i bevægelse – Jesus Kristus i bevægelse.

I disse workshops vil vi udforske nogen af disse fortællinger, og reflektere over hvordan Korsvej-bevægelsens vejvisere springer ud af den bibelske virkelighed. Ikke mindst skal vi tage kroppen i brug og kreative metoder for at komme i kontakt med bevægelsen.
Tirsdag kl 15-17: “Kom ned, Sakkæus – det er her VI er”
Onsdag kl 15-17 : “Kroppens lampe” – sanserne og enklere liv
Torsdag kl 15-17 : “At skrive på jorden” – når Jesus fremmer retfærdighed
Større børn (12+) kan fint deltage på egen hånd. Workshoppen løber tirsdag, onsdag og torsdag kl 15-17 man behøver ikke at tilmelde sig alle 3 dage.

Livet som en mosaik – skab et billede
Workshops med Anne Mette Roswall – en del af kunstnergruppen i Korsvej i Danmark
Under kyndig vejledning laver I et mosaikbillede af knæk-fliser. Sommerfuglen folder sine vinger ud med smukke former og farver. Du er med til at gøre den ”flyvefærdig”. Der er fliseklæb, tænger og alt praktisk nødvendigt. Medbring selv evt. handsker og tøj der tåler lidt fugemasse.

Større børn kan fint deltage på egen hånd, men mindre børn ifølge med forældre. Workshoppen løber tirsdag, onsdag og torsdag kl 15-17 (ved behov 17.45) man behøver ikke at tilmelde sig alle 3 dage.

Land art – kunst i naturen
Workshop med Birgit Elmon – en del af kunstnergruppen i Korsvej i Danmark
Land art er kunst, som bliver skabt af de materialer, der findes i naturen og indgår som en del af naturen. De bliver små visitkort, som lyser op og overrasker dem, der vandrer forbi og får øje på dem. Vi skal lege og eksperimentere med forskellige naturmaterialer og skabe Land art med udgangspunkt i forumtemaet. Værkerne er tænkt som bidrag til en bønnesti i lunden bag Ådalens hovedbygning. Større børn kan fint deltage på egen hånd. Workshoppen løber onsdag og torsdag kl 15-17, man behøver ikke at tilmelde sig begge dage.

Byggeprojekt
Workshops med Johannes Pedersen , leder af centret Ådalens retræte
Her er en mulighed for at opleve fællesskab og samarbejde omkring en fælles opgave. På Ådalen har vi i længere tid haft et ønske om at bygge en fordybelsespavillon til bøn og meditation på højen bag værelsesfløjen. Vær med til at efterlade et blivende minde på Ådalen, der kan blive til glæde for de kommende gæster.

Opgaven går på at transportere elementer og materialer op på toppen af højen og der samle pavillonen. Der skal bæres, sømmes, skrues og males – med plads til samtale og samvær. Større børn kan fint deltage på egen hånd, men mindre børn ifølge med forældre. Workshoppen løber tirsdag, onsdag og torsdag kl 15-17 (ved behov 17.45) man behøver ikke at tilmelde sig alle 3 dage.