Dugnad

Hvad er Dugnad?

Dugnad er et særligt norsk ord, men begrebet er kendt i mange dele af verden i form af frivillig nabohjælp/-fællesskab omkring en opgave til gavn for fællesskabet eller en enkeltperson. På finsk kaldes det f.eks. ”talkoot”, på ungarsk ”kaláka” og på indonesisk ”gotong-royong”. I dagens Norge handler dugnad om at alle bidrager med det, de kan, til fælles glæde og betydning for fællesskabet.

Dugnad er en central del af Korsvejs identitet, og derfor vil der på Korsvejforum være mange dugnadopgaver, som løses i fællesskab. Vi skaber forumet sammen, ved at bidrage med det vi hver især kan. På den måde bliver vi medarbejdere på hinandens glæde, og vi tjener og velsigner hinanden, når vi bidrager med vores gaver og evner til fællesskabet.

På selve Forum vil der løbende være praktiske dugnadopgaver, som hver enkelt kan melde sig til. Hvis enhver gør lidt, behøver ingen gøre meget, og sammen kan vi skabe alle tiders Forum for hinanden. Der vil blive organiseret dugnadopgaver til fællesskabsgrupperne, som alle er med i.

Al planlægning af og forberedelse til Korsvejforum løftes som dugnad i flere mindre grupper. Du kan stadig nå at være med i forberedelserne. Der er stadig brug for følgende:

  • Hjælpe med i børnefællesskabet.
  • Være med til at arrangere fællessamlingerne.
  • Musikere som vil spille til samlingerne.
  • Koordinere dugnadsopgaver og fællesskabsgrupper på selve forum.
  • Opdatere og samle forumhæftet samt få det trykt (Masterudg. Fra 2012 haves).

Forumhæftet indeholder program, praktiske informationer og sangbog, og uddeles til deltagerne
ved ankomsten.

Hvis du vil hjælpe med noget af ovenstående eller hvis du har spørgsmål, så skriv til korsvejforum@gmail.com.