Maden serveret på Forum

Hjemmelavet crunch müsli
Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
600 g Havregryn
50 g Solsikkekerner
100 Blandede  hakkede nødder
75 g Kokosmel
25 g Sesamfrø
50 g Rørsukker
1½ dl Vand
1½ dl raspolie
½ tsk. Salt(Rosiner )
Fremgangsmåde:
Bland de tørre ingredienser undtagen rosiner.
Pisk vand, olie og salt sammen og hæld det i de tørre ingredienser. Bland det hele godt.
Spred blandingen i en bradepande og bag den i ovnen ved 190 grader i 20 -30 min. Vend af og til, indtil blandingen er sprød og gylden.
Rosinerne drysses over til sidst.
Afkøles og opbevares i en lufttæt dåse.
Serveres med tykmælk, letmælk og soyamælk
Kaffe og te
SAFTIES:
Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
En kop jordbær
3 spsk hyldebærsaft
1 dl. æblejuice
1 sjat citronsaft
½ tsk. vanilje
Persille
Evt. bananTil 8 pers.
600 g. frosne jordbær og hindbær
1 dl. hyldebærsaft
1 l. æblejuice
1 kop tropisk frugt
1 dl. appelsin juice
5 mynteblade
4 -5 skiver ingefær
En sjat hyldeblomstEvt. lidt vand, hvis den er for stærk600 g tropisk frugt
1 l. appelsin juice
1 klump ingefær
1 dl. hyldeblomst
1 kop Jordbær &
Hindbær
1 dl. appelsinjuice
5 – 6 citronmelisse
1 spsk. ahornssirupEvt. lidt vand, hvis den er for stærk600 g. frosne jordbær
Og hindbær
1 l.. appelsinjuice
ahornsirup
1 kop tropisk frugt
1 dl æblejuice
2 spsk. citronsaft
5 mynteblade
Skiver ingefær
Honning/hyldeblomst600 g. frosne tropisk
1 klump ingefær
1 l. æblejuice
BRØD til frokost
Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
400 g, kerner (fx rug- og bygkerner) – vandet koges og hældes over. Kernerne afkøles
2 dl. Yoghurt
3 dl. Vand
40 g. gær
1 kg. Hvedemel40 boller som bages ved 200 grader i ca. 20 min.
Frokostbuffet – Forum -12
Tirsdag: Onsdag:
Madpakker
Torsdag: Fredag:
Masser af grøn salat + Skåle med tomater, agurk, ærter, majs, forårsløg, gulerødder, kogte kartofler.Dressing:  Ærtepuré, spinat-tzatziki, yoghurt/tahin, cutney-mayo.Hummus
Boller og falaflerNutana falafler- spicy
Nutana bøffer – indiske og mexicanske
 
Kyllingestykker
+ coleslaw
Pølser tomatsalsa
kartoffelsalat
Linsesuppe +fisk
+gulerødder m/feta
Arabiske frikadeller
perlebygsalat
Special for the day:Skinke salat –
150 g. røget kogt skinke
75 g. fuldkornspasta
200 g. rød peberfrugt
50 g. løgDressing:
5 dl. Græsk yoghurt
1 spsk. Ymer
1½ tsk. Paprika
lidt tabasco + salt
Special for the day:Poser med
frugt: – æbler
gulerødder
tørrede abrikoser
tørrede ananas
Special for the day:Kalkunsalat –
150 g. kogte brune ris
240 g. kogt kalkunkød
120 g. usødet ananas
120 g. rød peberfrugt
120 g. iceberg salatDressing:
5 dl. Græsk yoghurt
2 spsk. Ymer
1½ spsk. ananassaft
1 tsk. Karry + salt og peber.
Special for the day:Se opskrifterne til dagens dressing…
Dressinger til frokost:
Ærtepuré Spinat- tzatziki Yoghurt/tahin Chutney- mayo
50 g. løg
1 fed hvidløg
1 spsk. Rapsolie
1 dl. Hvidvin
500 g. frosne ærter
2 tsk. Hakkede timian/sal
2 tsk. Hvidvnseddike
100 g.græsk yoghurt 10
Salt og peberSvits løg og hvidløg i olien, tilsæt hvidvin og småkog i 5 min. tilsæt ærterne og kog lidt til de er bløde. Køl blandingen og puré og tilsæt resten.
300 g babyspinat
300 g. græsk yoghurt 10
2 fed presset hvidløg
Salt og peberDamp spinaten uden vand i en gryde og dryp den af og afkøl den og knug den for vand. Hak den groft, bland den med resten og smag til.
4 spsk. Tahin
2 dl. Yoghurt 3,5 %
1½ spsk. Citronsaft
2 fed presset hvidløg
1 nip cayennepeber
Hakket persille
Salt.Pisk yoghurten i tahinen lidt af gangen og tilsæt resten og smag til.
8 spsk mayonnaise
8 spsk mongochutney
SaltRøres sammen og smages til…
Hummus: 500 g. kikærter
Salt
3 spsk. Tahin
2 fed hvidløg
3 spsk citronsaft
1 tsk. Spidskommen
1½ dl. Kogevand
Salt og peber
Lidt olivenolie
Lidt paprika
Kikærterne lægges i blød natten over.
Vandet hældes fra og de koger med rigeligt nyt vand og salt i ca. 1 time.
Kikærterne blendes i en foodprocesser med tahin, presset hvidløg, citronsaft, spidskommen, salt, peber og kogevand.Smages til…

Aftensmad Mandag:

Kylling
Pensles først med olie og drysses med krydderiblanding fra Urtekram
1 kg. kyllingebryst + lidt lår –  til 8 pers.
Pakkes i bananblade og snøres med bomuldstråd om nødvendigt.
Lårene steges uden krydderier og uden at blive pakket ind.

Basmati ris – Koges i grøntsagsbouillon
400 g. til 8 pers.

Dressing  til at røre I risene når de er kogte – FULD MÆNGDE
4 dl. olie
4 dl. eddike
2 dl. vand
4 spsk. hakke forårsløg
4 tsk. råsukker
4 tsk. soyasauce
1 tsk. salt
1 tsk. fransk sennep
Peber

Coleslaw
500 g Spidskål, sommerkål  – 8 pers.
300 g gulerod
1 dl rosiner
Lidt hakkede nødder.
1 håndfuld koriander/persille

Dressing
3 spsk. citron
5 spsk. kefir/A38
1 spsk. æblecider
Salt
Peber

Vend ingredienserne sammen i en skål, og lad salaten trække.

Aftensmad Tirsdag

1, 2 kg grillpølser til 8 pers.

Tomatsalsa
500 g. tomater – 8 pers.
2 forårsløg
1 rød chili

2 tsk. rød balsamicoeddike
1 tsk. flydende honning
Salt

Skær tomater i små tern, lad dem dryppe af i en sigte. Skær forårsløgene i tynde skiver.
Fjern kernerne på chilien og hak den fint. Rør eddike og honning sammen og bland med de hakkede grøntsager. Smag til med salt.

Grøn salat: – 8 pers.
600 g. blandet salat – iceberg, rucula m.m
1 Agurk
2 Peberfrugter
1 bundt Radiser
100 g Oliven
Krydderurter

Dressing:
4 spsk. dijonsennep (grov) – 8 pers.
2 spsk. neutral olie
2 tsk. hvidvinseddike
2-4 tsk vand
2 nip sukker
Salt og peber

Kartofler:
1,5 kg. kartofler – 8 pers.
60 g. frisk parmesan
1 bundt rucolasalat (bredbladet persille)

Dressing: – 8 pers.
1 dl. citronolivenolie
Salt og peber

Aftensmad Onsdag  –  pilgrimsmenu

Linsesuppe – 8 pers.
½ flaske mosede tomater
1 løg
1 porrer
1½ l. grønsagsbouillon
2 dl røde linser
Blomkål
Paprika, cayennepeber, tabasco, salt

Svits løg og porrer
Skyl linserne i to hold vand, og kog dem med grøntsagsbouillion, løg + porrer i 5 min.
Tilsæt tomater og kog i 10 min.
Smag til med paprika, cayennepeber, tabasco og salt.
Tilsæt blancherede buketter af blom

Boller

Fisk – laks 150 g. pr. per. x 8 pers
Hele laksesider – dryppes med lidt citron, smøres med grøn pesto og steges i ovnen.
Citronbåde  ved servering

Tahinsauce:
4 spsk. tahin – 8 pers.
2 dl. yoghurt naturel 3,5%
1½ spsk. citronsaft + 2 fed presset hvidløg + 1 nip cayennepeber + salt + bredbladet persille
Pisk yoghurten i tahinen lidt af gangen og tilsæt de øvrige ingredienser til saucen

Gulerødder med feta
Lidt grøn salat i bunden
1,2 kg gulerødder – 8 pers.
2 spsk olivenolie
2 hakkede fed hvidløg
1 nip cayennepeber
2 spsk citronsaft
200 g. kalamata oliven
100 g. gede fetaost
Salt + Persille bredbladet.

Gulerødder i stave, vendes med olie, hvidløg og cayennepeber.
Bages ved 200 grader varmluft 15 – 20 min til de er gyldne og møre, men har bid.
Vend gulerødderne undervejs…
Vend oliven og citronsaft forsigtigt i gulerødderne
Smuldr fetaosten over gulerødderne og pynt med masser af persille

400 g. ris til 8 personer

Koldskål med bær – 8 pers.
1, 2 l. Koldskål fra Thise
400 g Jordbær,
Kammerjunker

Aftensmad Torsdag

Arabiske frikadeller på spyd
8 pers.
800 g. hakke oksekød og lammekød
2 æg
1 finthakket løg – alm stort
2 fed presset hvidløg
1 dl dansk vand
12 spsk. hakket bredbladet persille
6 spsk. hakket frisk koriander
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt cayennepeber
1 tsk. spidskommen
Måske allehånde
Salt og friskkværnet peber

Bland alle ingredienserne og rør farsen godt igennem og lad den trække i køleskabet.
Tilsæt lidt mere danskvand, hvis den bliver for fast.
Rul fars svarende til en frikadelle rundt om et spyd som steges på grillen.

Perlebyg  ugeblad – 8 pers.
500 g. perlebyg
300 g. tørrede abrikoser
8 gulerødder
2 agurk
4 gule peberfrugter
12 spsk.. hakket persille.

Kog perlebyggen og skyl den godt.
skær abrikoserne i små stykker
skær gulerødder, agurk og pebre i små tern.
Hak persillen fint.

Dressing
4 spsk. hindbæreddike /citronsaft
6 spsk. Olivenolie
Salt + peber

Grøn salat m/ koriander nøddemiks
600 g blandede grønne salater – 8 pers.

Dressing:
6 spsk. olivenolie
4 tsk citronsaft
2 spsk. koriander

nøddemiks:
10 g. (1 spsk) ristede hasselnødder
10 g. ( 1 spsk) ristet sesamfrø
1 tsk. hel koriander
1 tsk. stødt spidskommen + 1 nip chili + ½ tsk. salt

Skallerne gnides af de ristede hasselnødder, de tre ingredienser  blendes forsigtigt til en mellemgrov miks – smages til med salt, chili og spidskommen.

Dette var nogenlunde de retter der blev serveret på Forum 2012   – Bon appetit!
Og tak for hjælpen med at få maden tilberedt …. dugnaden skabte lækkert hjemmelavet mad!

Hilsner fra Karen, Anna, Lars og Gullmai