Ele skal undervise os i: ’Vis mig dit ansigt’ – om vores relationer til hinanden.
Præsentation af Ele Bonde:
Ele Bonde (født 1958) har siden 2008 været ansat som diakon i Hasle kirke, Århus, som leder af besøgstjenesten. Tidligere, 2000-2007, har hun bl.a. fungeret som leder af Natkirken i Gellerup Kirke. Desuden arbejder hun freelance med sjælesorg og erfaringsbaseret formidling af teologi, især gennem bibliodrama, og med terapi gennem familieopstilling.
Hun er oprindeligt uddannet i musikvidenskab fra Århus Universitet, 1995. Siden har hun udviklet sine kompetencer indenfor bibliodrama, sjælesorg og vejledning på Philosophisch-Theologische Hochschule, Vallendar, og Geistliches Zentrum für Spiritualitet und Begleitung, Haus Wasserburg, Vallendar, 1995-2008. I 2002-2005 blev hun uddannet i familieopstilling hos Ulsamer, Freiburg.
Hjemmeside: www.liv-i-samspil.dk.
Ellen Merete Wilkens Finnseth underviser os i: ’Vis mig dit ansigt’ – om vores Gudsrelation
Præsentation af Ellen Merete:
Ellen Merete (f. 1960) har været engageret i Korsvejbevægelsen fra starten midt i 80’erne i Norge. Hun har i en årrække været ansat i bevægelsen og været leder for to Festivaler. Ellen Merete er dansk, uddannet socialpædagog og religionshistoriker og flyttede i 1985 til Norge. Hun skriver til forskellige tidsskrifter og aviser, og har i 2007 udgivet bogen: Nattesyn, en vandring med Job, Luther Forlag Oslo.
Merete skriver om bogen, at Job tager os med ind i virkelighedens dybeste skove, i et krævende og ugæstfrit terræn. Det færreste går derind frivilligt, men nogen gange er dette mørke ikke til at komme uden om. Der findes måske ikke så mange af os, som skriger højt og uhæmmet som Job gjorde, men alligevel – erfaringen af det store ras, det som tager alt det med sig, som vi kendte og vender op og ned på alt det vi troede vi forstod, erfaringer som gør, at man kunne skrige højt midt på gaden, midt under en gudstjeneste – den erfaring er ikke så langt væk….
For den som selv bliver kastet ind i det mørke landskab, er Job en medvandrer som man kan følges med. Her er kendt i dette landskab…. Midt i hans inderlige klage træder han nogle stier, som vi der kommer bagefter, kan gå på.
Vi får også besøg af Carlos Hernández, som er en anerkendt menneskerettigheds forkæmper i Honduras i Mellemamerika.
Præsentation af Carlos Hernández:
Carlos bor med sin kone og børn i det slumkvarter, han som ung, nyuddannet lærer flyttede til i håbet om at forandre. De seneste 15 år har parret Hernandez medvirket til at etablere et lokalt center GENESIS med bl.a. en velfungerende kirke, skole, dagplejeprogram og mikrolån for ca. 1000 familier, som alle lever under FN’s fattigdomsgrænse.
I dag leder Carlos den kristne menneskerettighedsorganisationen ASJ, som kæmper for de svages rettigheder, et sundt retsvæsen og en regering/statsapparat uden korruption. Denne kamp skaber også fjender, og i 2006 måtte Carlos gå under jorden pga. mordtrusler, han har stadig personlig bodyguard.
Carlos Hernandez er tildelt officiel anerkendelse fra FN og Amnesty International. For øjeblikket fungerer han som rådgiver for Honduras ledende ministre. Carlos og hans virke har gennem årene været en stor inspirationskilde for mange bl.a. også unge danske frivillige fra Vivas volontørprogram Impact.