Vision for Forum 2012

Visionen for Korsvejforum 2012
I sommeren 2010 holdt vi det første Korsvejforum i Danmark. Ca. 150 korsvejvandrere fra Danmark og Norge i alle aldre tilbragte fem dage på Djurslands efterskole, hvor vi var sammen om bøn, undervisning, praktisk arbejde, måltidsfællesskab og meget mere. Gruppen som havde planlagt og koordineret Forumet var efterfølgende dybt taknemlig over, at have erfaret et meningsfuldt og givende korsvejfællesskab i Danmark. Vi var ikke et øjeblik i tvivl om, at hvis nogle ville være med i den skabende proces, skulle vi mødes igen til Forum i 2012.

At bygge fællesskab
Forberedelserne til Korsvejforum 2012 er i fuld gang. Vi bygger videre på mange gode oplevelser fra 2010, og er optaget af hvad vi kan gøre bedre. Sidst erfarede vi, at fællesskab og tilhørsforhold ikke opstår automatisk, fordi en gruppe mennesker, der ikke kender hinanden så godt, samles på det samme sted. Det kræver tid og arbejde at bygge fællesskab, og netop dette fællesskabsarbejde vil være i centrum på sommerens Forum.

’Vis mig dit ansigt’
Det er korsvejsbevægelsens anden vejviser: ’At bygge fællesskab’ vi sammen vil fordybe os i. Det er et følsomt område, hvor vi alle har forskellige erfaringer, forventninger og behov. Vi har måske erfaringer der spænder fra ’fantastisk’ til ’frygteligt’! Smertefulde oplevelser af at føle sig udenfor eller udnyttet. Skuffende oplevelser af, at der ikke var plads til mig og mine tanker. Og helt fantastiske oplevelser, som er svære at finde igen!

Alligevel er det visionen for Forum 2012 at skabe rammer som lægger op til at bygge fællesskab. Fællesskab som alle kan nyde godt af og yde sit til. Fællesskab hvor der er tid og rammer til, at den enkelte investerer sine erfaringer, undren, tålmodighed, overbærenhed og kærlighed!
Forum 2012 vil ikke indfri alle forventninger og behov for fællesskab, men vi vil love at alle får erfaringer at tage med sig videre, når vi tør ’vise vort ansigt’.

Fire pejlemærker og tre grundsten
Forumet 2012 bygger videre på det dna som kendetegner den nordiske korsvejbevægelse. De fire vejvisere: Søge Jesus Kristus, Bygge fællesskab, Leve enklere og Fremme retfærdighed. Samt en balance mellem bøn, undervisning og arbejde. Tre grundsten fra klosterbevægelsen.

Bøn
Dagene vil starte med bøn. En keltisk morgenbøn som indeholder en sendelse ud i dagen, og en Taizé aftenbøn med sang og stilhed. Der vil også være stillerum, hvor man kan trække sig tilbage i meditation og bøn.

Undervisning
Ellen Merete Finnseth og Ele Bonde vil inspirere og vejlede os i forhold til den spændende og givende, men også til tider vanskelige vandring vi er på, når vi søger efter fællesskab med både Gud og andre mennesker. Hans Olav Mørk vil tage os med i fællesskabet som pilgrimsvandrere.

Dugnad – arbejde
Forum 2012 bygger på dugnad, hvor alle er aktive medspillere på hinandens glæde. Læs mere under menupunktet dugnad.

Vel mødt til Korsvej-forum 2012 og erfaringer med at bygge fællesskab!