DER BLEV LAVET KORSVEJFORUM I 2010, 2012, 2016…

Nu er planlægningen til Korsvejforum 2016 i gang!

Vi skal lægge til rette for fem dage (11.-15. juli 2016) med samtaler, bøn og gudstjeneste, med madkurve, fest og protest! Udgangspunktet er vejviseren Fremme retfærdighed og temaet er Nogen må gøre noget.

 

HVORDAN LAVER MAN KORSVEJFORUM?

Man gør det i fællesskab. Korsvej er et fællesskab. Det er et netværk og et inspirationsfællesskab, men ikke mindst er det et handlingsfællesskab.

Der er ingen ansatte i Korsvej.dk. Der er heller ingen, der har al tid eller alle kræfter i verden. Men hvis alle bærer lidt, kan vi skabe noget fint sammen.

Alle kan være med til at løfte opgaver og sætte sit præg. Man finder sammen i grupper og står for en lille del. Når alle små dele sættes sammen en uge i juli, så har man et Korsvejforum.

Læs mere om hvad der præger Korsvej som arbejdsfællesskab længere nede i indlægget.


 

FÆLLES ARBEJDSDAG D. 22. NOVEMBER  

Hop i de mentale gummistøvler og arbejdshandsker og vær med!

Dato: Søndag den 22. november 2015

Tid: Kl. 13-18 med efterfølgende fællesspisning.

Sted: I København (nærmere info følger)

Skriv datoen i kalenderen og afvent info om sted, tilmelding og program

(Der kan med fordel arrangeres transport fra Fyn+Jylland, samt overnatning etc. via korsvejs fb-gruppe.)

 

Hvem kan deltage?

Alle der er interesseret i Korsvejs arbejde er velkommen til at være med. Du behøver ikke på forhånd at være i en arbejdsgruppe. Det er muligt at finde en gruppe eller et område på selve dagen.

Dog opfordrer vi til, at man knyttes til en arbejdsgruppe på forhånd, da vi så kan bruge tiden på arbejdsdagen bedre. Desuden giver det bedre vilkår for gruppens arbejdsforløb.

Hvordan kommer jeg i en arbejdsgruppe?

I første omgang vil vi rigtig gerne have en kontaktperson for hver gruppe. Tag et kig på denne oversigt over arbejdsopgaver og gør en af følgende:

  1. Find en opgave du vil have (og være kontaktperson på) og kontakt Rebekka.

  2. Gå sammen med nogen, du kender. Lav en arbejdsgruppe. Find en kontaktperson og kontakt Rebekka.

  3. Hvis du bare gerne vil melde dig på banen, hvor der er behov, så kontakt Rebekka og så stikker hun dig en opgave.  

  4. Har du spørgsmål? Kontakt Rebekka. 

Hvem er Rebekka?

Rebekka Fischer-Nielsen er forumkoordinator og kan kontaktes på forum@korsvej.dk


 

KORSVEJ SOM ARBEJDSFÆLLESKAB

Når man står på dørtæskelen ser Korsvejfællesskabet måske uoverskueligt ud. Det kan være svært at hitte rede i, hvordan det egentlig fungerer og det finder man måske heller ikke ud af, før man engagerer sig.

Korsvej som fællesskab har ikke en fast formel eller detaljestruktur. Derfor må man nok kunne affinde sig med et lille element af kaos for at kunne trives. Men det, der ser ustruktureret og komplekst ud udefra, kan på en helt anden måde give mening, når man oplever det indefra.

Arbejdsfællesskab og dugnad har siden Korsvejs begyndelse været den helt grundlæggende nerve og dynamik. Dugnad er et norsk udtryk som hen ad vejen er blevet adopteret ind i den danske og svenske gren af Korsvej. Det dækker over en fælles indsats for at løfte de opgaver, der er forbundet med at være et fællesskab (Læs mere om dugnad her). Midt i individualismens tidsalder giver dugnaden mulighed for at skabe noget i fællesskab.

Korsvej vil inspirere og invitere til dugnad og til at turde at løsrive sig fra den individualisme og til tider egoisme, der præger forbrugersamfundet, og som tærer på de gode relationer, vi er skabt ind i: til Gud, til skaberværket, til medmennesker og til os selv.

Om vejviseren Bygge fællesskab kan man på korsvei.no læse:

Vi lever i en troløs tid. Den setter i system et annet bilde: Du er ditt eget
livs skaper. Din frihet er en frihet fra de andre, fra grensene de setter.
Relasjoner blir noe vi kan bruke – for vår egen sak. Dette bildet bekrefter
oss i vår grunnskade, vår innkrøkthet i oss selv. Følgene brer seg som en
frost iblant oss: brutte relasjoner, likegyldighet og overforbruk.
Å bygge fellesskap er å la seg åpne opp. Det er å vende seg mot det som
er så stort at det bare kan fattes av mange, sammen. Vi bygger det ved å
møtes, ved å holde felles drømmer levende, gjennom vilje til forpliktelse.

Når vi i Korsvej insisterer på arbejdsfællesskabet, så er det ikke pga. nærighed eller økonomisk nødvendighed. Nej, det er et valg, der hviler på erfaringen af at håndgribelige, praktiske opgaver oftest er relativt enkle indgange til at bygge meningsfuldt fællesskab med hinanden til fælles gavn. Meningsfuldt fordi vi her kan spejle os i sandheden om os selv:

Ingen af os lever for sig selv og ingen dør for sig selv (Rom. 14:7). Vi er skabt i Guds bilde til liv og fællesskab. Han, som har skabt os, er fællesskabets urbillede: Faderen, Sønnen og Ånden. Dette billede af samhørighed er det, Kristus er kommet for at kalde frem i os.